
Módszer
1 Egy lábasban hevítsük fel a vajat és az olívaolajat. A felszeletelt gombát forró zsírban fokozatosan aranysárgára sütjük. Mielőtt elkészülne a gomba, a végén adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és hagyjuk enyhén megpirítani. Néhány sült gombát tegyünk félre, díszítésként szolgál majd.
2 Adjunk hozzá fokhagymaszeleteket a keverékhez, amely csak hagyja, hogy illatos legyen. Felöntjük fehérborral, összekeverjük és egy ideig főzzük, amíg az alkohol elpárolog a borból
3 A bor felforralása után adjuk hozzá a húslevest, egy szál kakukkfüvet és rozmaringot, egy teáskanál kasmíri chilli port, és keverjük össze az egészet, forraljuk fel és főzzük körülbelül 15 percig.
A leves főzése közben készítsünk petrezselyemolajat. A megtisztított petrezselymet az olívaolajjal egy kisebb edénybe tesszük, és alaposan puhára keverjük. Használhat botmixert vagy botmixert. Szűrjük át az olajat a ruhán.
4 A levest főzés után levesszük a tűzről, kiszedjük a fűszernövények ágait, és simára keverjük.
Végül hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és rövid ideig forraljuk.
Tálaláskor adjunk hozzá néhány szelet sült gombát, szelet parmigiano reggiano sajtot, és csepegtessük meg petrezselymes olajjal.
- Használt chili
- 1 kanál Kashmiri chilli por
- Összetevők
- 2 kisebb hagyma
- 400 g sampinyon gomba
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- pohár száraz fehér bor
- kakukkfű és rozmaring
- 200 ml 31% tejföl
- 1 l zöldség leves
- parmigiano reggiano díszítéshez
- Petrezselyem olaj
- 250 ml oliva olaj
- 50 g zöld petrezselyem
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 15 min