
Módszer
1 Először megtisztítjuk és finomra reszeljük a sárgarépát.
Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót: a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a nádcukrot és a darált diót. Fokozatosan keverje hozzá a reszelt sárgarépát, a mézes enyhe Habanero chilli, a tojást, az olvasztott vajat és a vizet a száraz keverékhez. Keverjük össze a tésztát.
A kész tésztát bármilyen tepsibe tesszük, és 180°C-os sütőben kb 30 percig sütjük, a tészta magasságától függően.
Sütés után hagyjuk kihűlni a hasított testet, majd finomra daráljuk.
Ezután készítsünk krémet. A habverőbe túrót, tejszínt, porcukrot teszünk és a tejszínt felverjük. Habverővel a túrót, a tejszínt és a porcukrot a tejszínbe habosítjuk. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a citrom héját és az összes többit is habosra keverjük. Tedd a krémet a hűtőbe.
Végül elkészítjük a krémet az eperhez. Vízfürdőben oldjuk fel a fehér csokoládét, és adjunk hozzá narancssárga festéket.
Ha a csokoládé megszíneződött, vegyünk egy félbevágott epret, és mártsuk bele a csokoládéba. Ezután sütőlapra helyezzük. A kész epret egy kis időre hűtőbe tesszük. Ha megszilárdul a csokoládé az eperen, a maradék narancssárga csokit felmelegítjük, és az epret enyhén megszórjuk csokoládéval és visszatesszük a hűtőbe.
Végül mindent összeállíthat. Helyezzen egy réteg zúzott testet a pohár aljára, majd egy réteg krémet, egy réteg testet és végül egy réteg krémet.
Díszítsük egész dióval, eper csokoládéval és csepegtessük meg egy kis Habanero chilli mézzel
- Használt chili
- 1 kanál chilli méz Honey mild Habanero
- Korpusz
- 150 g sima liszt
- 1 kanál sütőpor
- vaníliás cukor
- kiskanál fahéj
- 50 g nádcukor
- tojás
- 50 g olvasztott vaj
- sárgarépa
- cca 80 ml langyos víz
- 50 g dió
- Krém
- 500 g túró
- 100 ml 33% tejszín
- 2 kanál porcukor
- citromhéj
- ½ citromlé
- Ingredience
- 200 g fehér csokoládé
- narancssárga festék
- friss eper
- Dekor
- dió
- méz
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 30 min