Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Scotch Bonnet chilli mash 200 ml

Scotch Bonnet chilli mash 200 ml

A friss Scotch Bonnet folyékony chillis mash népszerűvé válik a bármilyen otthoni chilli felszerelésében. E paprikák őszinte forróságát frissítő cseresznye, alma, sárgabarack és paradicsom virágillata és íze egészíti ki.

Összetevők Scotch Bonnet chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 4
SHU mértékegység 350 000
Származás Costa Rica
Ár a 1 db értékben: 2 790 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Scotch Bonnet chilli mash 200 ml

Kalap után nevezett paprika

Készülj fel egy igazi karibi bulira! Semmi sem fog hiányozni belőle. Élményes függőséget okozó tűzijátékot tapasztal, megtiszteli a mámorító eredeti virágillatot és a frissítő gyümölcs nagyszerű ízét. Mindez a Scotch Bonnet paprikának köszönhető.

Ez a paprika Jamaikából származik, és ez volt az első ismert karibi chilli paprika, amelyet nagy tömegben exportáltak. Nemcsak az íze és a csípőssége volt népszerű, de főleg az atipikus neve miatt. Ellentétben a Capsicum chinense fajta többi chillipaprikájával, amelyek Amerikából származnak, nevét nem a származási helyéről kapta. Zömök alakjáról kapta a nevét, amely hasonlít egy hagyományos skót férfi kalapra (Skóciában Tam o’Shanter kalapnak is hívják). Néha bárhol megtalálhatja Bahama Mama, Jamaican Hot vagy Caribbean red név alatt is.

Rengeteg gyümölcsíz felvonulás egy chilli paprikában

A Scotch Bonnet legjobban hasonló a Habanero típusú chilli paprikához, amellyel szinte azonos megjelenése miatt gyakran tévesen összekeverik. Mindkettőnek vékony és viaszos bőre van, hasonló az égése és az íze (a Scotch Bonnet természetesen édesebb).

A Scotch Bonnet típusú chilli paprika kb 3-4 cm hosszú és általában eléri a 100 000 - 350 000 SHU-t. Bár csak kissé kevesebb csípős, mint a Habanero paprika, forrósága még mindig elég markáns. Ez azonban nem lenne a megfelelő chilli paprika, hogy a fuvaros élesség  után nem jutalmazza egyedi ízével. A Scotch Bonnet virág illatával és cseresznye, alma, sárgabarack és paradicsom telt édes gyümölcsös árnyalataival tűnik ki. Pontosan gyümölcsös íze miatt olyan népszerűvé vált az egész világon. Jelenleg Karib-tengeren, Guyanában, a Meldivában és Ugandában termesztik.

Az érés közben színe zöldről sárgára vagy skarlátvörösre változik. A paprika egyes fajtái narancssárgára, sötétsárgára vagy akár csokoládébarnára érhetnek.

Hogyan kell a Scotch Bonnet paprikát főzni 

Ideális különféle hideg és meleg mártásokhoz, és bármilyen világkonyha nélkülözhetetlen tartozéka. De leginkább a jellegzetes ízükről ismertek a jamaicai ételben, amelyet „jerk chicken” és „jerk pork” neveznek, amely grillezett csirke vagy sertéshús gazdag, fűszerezett édes-éles pácban.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz