
Módszer
1 A langyos vízben felmorzsoljuk az élesztőt. A robottálba tegyük a lisztet, az olívaolajat, a sót és az olvasztott élesztőt. Robot segítségével gyúrjuk a tésztát. Ezután 40 percig meleg helyen, ruha alatt kelesztjük.
2 A tészta kelesztése után egy súly segítségével osszuk 6 egyenlő részre. Formázd meg a palacsintát, tedd egy tepsire, és hagyd kelni a törülköző alatt további 20 percig.
A savanykás palacsintára tegyünk egy kis félbevágott szedret és morzsolt kecskesajtot. Mindent megkenünk Orange Habanero chilli mash.
3 Az így elkészített palacsintákat 220°C-os forró sütőben 15 percig sütjük.
4 Ha megsült a palacsinta, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd meglocsoljuk mézzel, megszórjuk sóval és apróra vágott kakukkfűvel.
A Focaccia remekül illik borhoz vagy ízhez.
- Használt chili
- kenésre chilli Orange Habanero mash
- Összetevők
- 550 g sima liszt
- 30 g élesztő
- 300 ml langyos víz
- 70 g oliva olaj
- 1 kiskanál só
- 120 g szeder
- 120 g kecskesajt
- Befejezésre
- méz
- durva só
- szál kakukkfű
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 15 min