Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Sós tartlet céklával és kéksajttal

Sós tartlet céklával és kéksajttal

Módszer

1 Kezdje először a tésztával. A lisztet, a sót és a tojást összekeverjük az olvasztott vajjal. Alaposan sima tésztává gyúrjuk, kb 20 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, készítsünk 10 cm átmérőjű formákat. A formákat egy kevés vajjal kikenjük és megszórjuk tönkölyliszttel.
2 Ha a tészta megmaradt, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik részből kinyújtunk egy palacsintát. Helyezd a formába a feltekert palacsintát. Az így elkészített csészéket formákba tesszük 170°C-ra előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.
3 A tölteléket a cupcake sütése és hűtése közben készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és rövid ideig megpirítjuk benne a vöröshagymát csíkokra vágva. Ezután hozzáadjuk a durvára reszelt répát, és ott is megpirítjuk. Ha a hagyma és a cékla megpirult, adjuk hozzá a balsamico ecetet, a cukrot és egy teáskanál Birds Eye chilli port. Az egészet összekeverjük, rövid ideig pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
4 Miután a keverék és a tészta kihűlt, egyenletesen töltse meg a cupcakes-eket a keverékkel. Öntsük a felvert tojást és a tejszínt a cupcakes-ben lévő keverékre. A tetejére kenjük a Niva sajtot, és megszórjuk apróra vágott pekándióval. Az elkészített süteményt ebbe a sütőbe tesszük és 180°C-on 25 percig sütjük. Sütés után hűtve tálaljuk.
  • Használt chili
  • 1 kiskanál chilli Birds eye por
  • Tészta
  • 250 g tönkölyliszt
  • 1 tojás
  • 120 g vaj
  • csipet só
  • Töltelék
  • 3 kanál oliva olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 nagyobb cékla
  • 1 kanál balsamico ecet
  • 1 kanál cukor
  • 2 tojás
  • 50 ml tejföl 33%
  • 80 g sajt Niva
  • 20 g pekándió
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 40 min
  • Főzés ideje 60 min

Video

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz