
Módszer
1 Kezdje először a tésztával. A lisztet, a sót és a tojást összekeverjük az olvasztott vajjal. Alaposan sima tésztává gyúrjuk, kb 20 percig pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, készítsünk 10 cm átmérőjű formákat. A formákat egy kevés vajjal kikenjük és megszórjuk tönkölyliszttel.
2 Ha a tészta megmaradt, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik részből kinyújtunk egy palacsintát. Helyezd a formába a feltekert palacsintát.
Az így elkészített csészéket formákba tesszük 170°C-ra előmelegített sütőbe, és 10 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni.
3 A tölteléket a cupcake sütése és hűtése közben készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és rövid ideig megpirítjuk benne a vöröshagymát csíkokra vágva. Ezután hozzáadjuk a durvára reszelt répát, és ott is megpirítjuk.
Ha a hagyma és a cékla megpirult, adjuk hozzá a balsamico ecetet, a cukrot és egy teáskanál Birds Eye chilli port. Az egészet összekeverjük, rövid ideig pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
4 Miután a keverék és a tészta kihűlt, egyenletesen töltse meg a cupcakes-eket a keverékkel. Öntsük a felvert tojást és a tejszínt a cupcakes-ben lévő keverékre.
A tetejére kenjük a Niva sajtot, és megszórjuk apróra vágott pekándióval.
Az elkészített süteményt ebbe a sütőbe tesszük és 180°C-on 25 percig sütjük.
Sütés után hűtve tálaljuk.
- Használt chili
- 1 kiskanál chilli Birds eye por
- Tészta
- 250 g tönkölyliszt
- 1 tojás
- 120 g vaj
- csipet só
- Töltelék
- 3 kanál oliva olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 nagyobb cékla
- 1 kanál balsamico ecet
- 1 kanál cukor
- 2 tojás
- 50 ml tejföl 33%
- 80 g sajt Niva
- 20 g pekándió
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 60 min