
Módszer
1 A füstölt sertés csülköt tedd egy fazékba, és öntsd fel vízzel. Adjuk hozzá a köményt, a szemes borsot és a szegfűborsot, sózzuk, borsozzuk. Zárja le a fedőt, forralja fel a vizet, és főzze 30 percig.
Amíg a térd fő, ledaráljuk a vörös káposztát. A káposztát megszórjuk cukorral, felöntjük balzsamecettel, hozzáadjuk az őrölt fahéjat és a sót. Az egészet összekeverjük és a káposztát összetörjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát, amit összekeverünk a káposztával.
Ha megsült a térd, tegyük az összes káposztát egy tepsire, és helyezzük rá a főtt térdet. Tegye a lapot 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse 2 órán keresztül. Sütés közben folyamatosan keverjük hozzá a káposztát
2 Két óra elteltével vegyük le a tányért, és kenjük meg a térdünket Naga Bhut Jolokia chilli pürével kevert mézzel.
A megkent térdet tedd vissza a sütőbe és süsd 200°C-on léglevegő funkcióval további 15 percig. A méz gyönyörűen oldódik, és édes és fűszeres kéreggé varázsolja a bőrt.
Sütés után a térdet felszeleteljük, és sült káposztával, savanyúsággal és mustárral tálaljuk.
- Használt chili
- 1 kiskanál chilli mash Naga Bhut Jolokia
- Összetevők
- 1 nagyobb sertés füstölt csülök
- 1 kanál kömény
- 10 golyó egész bors
- 5 golyó új fűszer
- só, bors
- 1 fej vörös káposzta
- 3 kanál kristálycukor
- 3 kanál balsamico
- 1 kanál őrölt fahéj
- 3 alma
- 3 kanál méz
- savanyú uborka + mustár
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 120 min