
Módszer
1 A sütőtököt megtisztítjuk, kettévágjuk, kiszaggatjuk és a lilahagymával együtt csíkokra vágjuk, majd a tepsi aljára helyezzük.
2 A hússzeleteket enyhén meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és minden oldalukat megszórjuk Chipotle granulátummal. Az elkészített hússzeleteket a sütőtökre és a hagymára helyezzük.
3 A hús tetejére tesszük a felszeletelt sertéshasat, hozzáadjuk a zsályát és a kakukkfüvet.
180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 40 percig sütjük. Sütés közben ne felejtsük el felönteni a levét.
4 A sütés végén melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, kapcsoljuk be a grill funkciót, és süssük kb. 5 percig, hogy aranyszínű kéreg alakuljon ki a hason.
Ha elkészült a hús, burgonya gnocchival tálaljuk.
- Használt chili
- 1 kanál Chipotle granulátum
- Összetevők
- 2 db piros hagyma
- 1/2 tök Hokaido
- 3 szelet csont nélküli sertésszelet
- 300 g sertés oldalas
- oliva olaj
- só, bors
- szál zsálya és kakukkfű
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 45 min