
Módszer
1 Vágjunk egy darabot a Hokkaidó tökből, tisztítsuk meg és reszeljük fel finomra. A sütőtökhöz adjuk a tojást, az olajat és a cukrot. Mindent alaposan összekeverünk. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és egy teáskanál sütőtök fűszeres tejeskávét. Ehhez a fűszerkeverékhez a hozzávalókat a Spicy Pumpkin Latte receptünkben találod.
Adjuk hozzá a laza keveréket a sütőtökös keverékhez, adjuk hozzá a tejet és keverjük hozzá a cupcake masszát.
A kész tésztát muffin formákba osztjuk, 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni a kész cupcakes-t. Közben elkészítheted a krémet. Habverővel összekeverjük a mascarponet a túróval. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliakivonatot. A tejszínt simára verjük. A kész krémet egy díszítőhegyes zacskóba tesszük, és hűtőbe tesszük.
Ha kihűltek a cupcake-ek, csináljunk egy lyukat a közepébe, és töltsük meg a chili lekvárral, körtével és Isot-val. Végül díszítsük krémmel a cupcake-ket, és enyhén megszórhatjuk fahéjjal is.
Ha kész, tárolja őket a hűtőszekrényben.
- Használt chilli
- Isot körtés lekvár
- Cupcakes tészta
- 100 g Hokkaidó reszelt
- tojás
- 100 ml olaj
- 100 g cukor
- 200 g liszt féldurva
- egy teáskanál fűszer sütőtök lattera
- csipet só
- 100 ml tej
- Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g zsíros túró
- 2 kanál cukor
- kanál fahéj
- teáskanál vanília extrakt
- Adagok száma 12
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 25 min