
Módszer
1 Öntsük a tejszínt egy serpenyőbe, adjunk hozzá cukrot, illatosítsuk vaníliával és keverjük össze. Tegyük forró vízbe, és vigye le a forráspont alá. Hozzáadjuk a vajat, chilit, a tört csokoládét és hagyjuk felolvadni.
2 A kandírozott narancshéjat picire vágják, minél kisebb, annál jobb, és az elkészített keverékbe öntik. Alaposan keverjük össze és vegyük ki a forró vízből. Zárható edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután fedjük le fedővel vagy friss fóliával, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
3 Amikor a keverék teljesen kihűlt és szilárd, vegyen egy darabot egy kanállal, tekercseljen gyorsan vagy tekercselve, és tekerje be összetört dióval. A keverék gyorsan megolvad, ezért a golyók gurításának és a csomagolásnak kellően fürgének kell lennie.
A szarvasgombát egymás mellé rakva, friss fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk.
- Használt chilli
- 1 kanál Pasilla por
- Összetevők
- 100 g 70% keserű csokoládé
- 30 g kandírozott narancshéj
- 30 ml tejszínhab
- 20 g nádcukor
- 20 g vaj
- 1 kanál narancslikőr
- Adagok száma 25
- Készítés ideje 60 min
- Főzés ideje 30 min