
Módszer
1 Egy nagyobb fazékban, lehetőleg öntöttvasból, 3 evőkanál olvasztott vajat felforrósítunk, és kis kockára vágott sertéslapockában megsütjük.
Ha kész a hús, vegyük le tetszőleges lével, és adjunk hozzá még 2 evőkanál ghí-t és finomra vágott hagymát. A hagymát szép aranybarnára pirítjuk.
Miután a hagyma elkészült, tegyük vissza a húst az edénybe - lé és zúzott fokhagyma nélkül. Enyhén megpirítjuk, hogy a fokhagyma szaga legyen, majd mindent leporolunk. Kevergetve rövid ideig pirítjuk, majd leöntjük a hús levét. Gyönyörű tócsát kapsz, ami tökéletesen besűríti a Szegedi gulyást.
2 Megszórjuk édespaprikával, rövid ideig pirítjuk és felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk az egész Habanero chili paprikát, sót, borsot és babérlevelet. Keverjük össze, és fedő alatt 40 percig főzzük. Főzés közben folyamatosan kóstolja meg a forró ételt. Vegye ki a borsot, amikor jól esik. Minél tovább főzzük, annál élesebb lesz a Szegedin.
Amíg a hús sül, szűrjük le és nyomkodjuk ki a savanyú káposztát, amennyire csak tudjuk. Tartsa meg a levet az esetleges ízesítéshez. Utána a pépesített káposztát vágd fel úgy, hogy ne legyenek hosszú káposztadarabok a Szegedinben.
40 perc elteltével adjuk hozzá a savanyú káposztát, zárjuk le a fedőt, és főzzük újra körülbelül 30 percig, vagy amíg a hús csodálatosan puha nem lesz.
Végül hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és rövid ideig forraljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá káposztalevet.
Gombóccal és tejföllel tálaljuk.
- Használt chili
- 1 egész chilli Habanero paprika
- Összetevők
- 5 kanál olvasztott vaj
- 1 kg sertés lapocka
- 3 hagyma
- 3 diógerezd fokhagyma
- 3 kanál sima liszt
- 3 kanál édes paprika
- só, bors
- 3 levél babérlevél
- 1 l zöldség leves
- 300 g savanyú káposzta
- 200 g 33 % tejföl
- gombóc
- tejföl (díszítésnek)
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 40 min