
Módszer
1 Először készítse elő a libakeveréket. Vágja fel az almát és a hagymát nagyobb darabokra, és keverje össze a tálban sóval, köménnyel és Chipotle chilli pehellyel.
2 Tisztítsa meg a libát, és távolítsa el a szárnyak hegyét, amelyeket a tepsi aljára helyezzük. Helyezze a liba mellét a szárnyaira, és töltse fel az elkészített keverékkel. A végén a lábakat fűzzük be egy zsinórral, hogy a töltelék ne forduljon ki.
3 A libát mindkét oldalon megsózzuk, sötétítsük, és kenjük meg Chipotle chilli szósszal. Meglocsoljuk kevés vízzel, lezárjuk a fedelet és előmelegített sütőben 180 ° C -on 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután fedjük le a libát, és süssük újra 180 ° C -on 1 órán keresztül. Végül fordítsuk fel a libamelleket és süssük 160 ° C -on 1,5 órán át fedő nélkül. Pörkölés közben, amikor a liba szabaddá válik, nagyon gyakran fedjük le sült zsírral. A liba nem ég és nem szárad ki. A sütési idő a liba méretétől függően változhat.
4 Készítsen Karlovy Vary gombócokat liba sütése közben. A régebbi tekercseket vágjuk kisebb kockákra. Hozzáadjuk a langyos tejet, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a Chipotle chili pelyhet és az apróra vágott petrezselymet. Mindent alaposan összekeverünk, és végül hozzáadjuk a fehérből felvert havat a keverékhez. A hó hozzáadása után lassan keverjük, hogy a keverék gyönyörűen bolyhos maradjon.
5 Ezután tegyen körülbelül 3 gombóc keveréket egy élelmiszer -fóliacsíkra, és gombóc alakúra tekerje. Jól összepréseljük a keveréket, hogy a gombóc ne szakadjon szét főzés után. Ha a gombócban légbuborékok jelennek meg, késsel szúrja át a fóliát, és nyomja ki a buborékot, és tömörítse újra a gombócot.
6 Az így becsomagolt gombócot még egyszer fóliába csomagoljuk, és forró vízben 20 percig főzzük.
Főzés után hagyjuk egy picit kihűlni a gombócokat, jobban kibonthatónak lesznek
7 Végül előkészítjük a káposztát, miközben a libát sütjük. Az edényben felforrósítjuk a libazsírt, amelyet a tepsiből veszünk, ahol a libát megsütjük. Hagyjuk a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítani a zsírban. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt vörös káposztát, a sót, a cukrot, és mindent felöntünk vízzel. Keverjük össze és pároljuk a fedő alatt, amíg a káposzta gyönyörűen puha nem lesz. A libazsírnak köszönhetően még a káposzta is enyhén megég a chili után.
8 Pörkölés után szeleteljük fel a libát, tálaljuk Karlovy Vary gombóccal és vörös káposztával. Továbbra is önthet meg mindent a libasülttel.
- Használt chilli
- Chipotle szósz igény szerint ívó libák számára
- Chipotle pehely (liba és gombóc töltelék)
- Liba
- 2 hagyma
- 3 alma
- kanál só
- 2 kanál kömény
- liba 3,5 kg
- só, kömény
- 200 ml víz
- Karlovy Vary gombóc
- 8 száraz kifli (kb. 400 g)
- 250 ml langyos tej
- 170 g olvasztott vaj
- 4 sárgája
- 50 g vágott petrezselyem
- só
- hó (4 tojásból)
- élelmiszer fólia
- alobál
- Vöröskáposzta
- 100 ml libazsír
- 3 hagyma
- nagyobb fej káposzta
- teáskanál sót és cukrot
- 100 ml víz
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 120 min
- Főzés ideje 180 min