
Módszer
1 A pác és a csirkehús elkészítése a következőképpen történik: Melegítse elő a sütőt 175 ˚C-ra. A fokhagymát késsel összetörjük és összekeverjük sánccal, borssal, sóval. Meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük egy csésze vízzel. Összekeverjük.
2 A csirkemelleket mindkét oldaláról becsomagoljuk. Hagyjuk 15-20 percig szobahőmérsékleten pácolódni.
3 A csirkét grillen vagy serpenyőben 2-3 percig sütjük mindkét oldalán. A csirkét egy tepsibe tesszük, és 175 ˚C-os sütőben 10 percig sütjük.
4 A melleket 5 percig hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.
5 A salátát a következőképpen készítjük el: Az összes összetevőt egy nagy tálba tesszük és összekeverjük.
6 Szeletelt csirkehússal tálaljuk. Meglocsoljuk kedvenc öntettel.
- Használt chilli
- 1 kanál ancho por
- A páchoz szükségünk lesz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teakanál tengeri só
- 1/2 teakanál bors
- 1 kanál Ancho por
- 1 kanál oliva olaj
- 1 kanál víz
- 650 g csirkemell
- Salátára lesz szükségünk:
- 1-2 fej római saláta, szeletelve
- 1 db Pirospaprika, kisebb csíkokra vágva
- 1/2 db kockára vágott paradicsom
- 60 g főtt kukorica
- Íz szerint Vöröshagyma, vékony csíkokra vágva
- 1 marék koriander, apróra vágva
- Pár marék tortilla chips
- 120 g cheddar, reszelve
- 1 db avokádó
- Íz szerint zöld-citrom lé
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 15 min
- Főzés ideje 13 min