
Módszer
1 Kezdje először a hússal. A csirkemellet megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Adjunk hozzá olívaolajat, sót, lime levét, pirospaprikát, madárszem port és finomra vágott koriandert a húshoz. Az egészet összekeverjük, és legalább egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítheti a többi összetevőt. Vágjuk apróra a zöldségeket, valamint a mangót és az avokádót.
A tejfölt összekeverjük apróra vágott korianderrel, lime levével és sóval.
Tegye a megtöltött húst egy forró serpenyőre, és hagyja meghúzni. Ne keverjük vele feleslegesen, nehogy lefolyjon és megfulladjon.
Végül a kukorica tortillákat megtöltjük apróra vágott zöldségekkel, hozzáadjuk az avokádót, a csirkét, a mangót és a tejfölös mártogatóst. Az egész keveréket meglocsoljuk lime levével.
- Használt chili
- ½ kiskanál Birds eye por
- Hús
- 500 g csirke hús
- 3 kanál olivaolaj
- 1 kiskanál só
- zöld-citrom lé
- 2 kiskanál piros paprikák
- egy marék apróra vágott koriander
- Mártás
- 250 g tejföl
- egy kisebb marék koriander
- fél zöld citrom leve
- ¼ kiskanál só
- Töltelék
- friss jégsaláta
- cherry paradicsom
- érett mangó és avokádó
- kb 12 darab kukorica tortilla tacohoz
- Adagok száma 3
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 20 min