Teja chilli őrölt por 30 g
Igazán erős paprikák Indiából
Indiai forró vihar, amely nélkül egyetlen megfelelő curry sem maradhat. Vagy bármilyen klasszikus helyi étel. Indiában ez a chilli a világ egyik legforróbb és leghíresebb.
A Capsicum annuum (egyéves paprika) S17 Teja fajtái 5–12 cm hosszú vékony paprikák, amelyek égési kapacitása kb. 50 000–100 000 SHU. Erős éles fűszeres ízük van. Bár leggyakrabban Indiához kötődnek, amely jelenleg a legnagyobb termelőjük, és ahol először a 15. században vezették be őket, eredetüket Dél-Amerikának tulajdonítják.
Hogyan kell termeszteni egy minőségi chillit?
Az S17 Teja indiai paprika, a Guntur chilli fajták csoportjába tartozik (az azonos nevű régióról nevezték el Andhra Pradesh tartományban, ahol termesztik őket), amely több hasonlóan kifejezett ízű és forróságú pirospaprika fajtát tartalmaz (pl. S4 Guntur Sannam, 273 chilli és többi
India a világ leghíresebb és legnagyobb chillis paprika gyártója, és az indiai termelés kb fele a fent említett Andhra Pradesh régióból származik, ahol a Teja paprikát is termesztenek. Megfelelő figyelmet és gondosságot fordítanak az itt termesztett paprika termesztésére. Kb. 40 évvel ezelőtt a chilli paprika termesztésére szolgáló Regionális Kutatóállomást is létrehoztak a Guntur város közelében. Ezért természetes, hogy az indiai paprika annyira népszerű és keresett a világon.).
Fedezze fel a legjobb indiai curry titkait
A S17 Teja chilli paprika elengedhetetlen része többféle indiai, thai, kínai és amerikai ételnek, de jellegzetes ízük és erős élesség szerte a világon népszerű. A curry és a különféle ázsiai hús- és zöldségtálak mellett biztosan beleszeret ízükbe levesekbe vagy párolt húsos ételekbe. Ezután azt javasoljuk, hogy a csirke curryhez adjon kókusztejet és mákot. A Teja paprika gyönyörűen kiemeli ezeket az összetevőket, és élességgel tökéletesen kiegészíti őket.