
Módszer
1 Melegítse meg az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és hagyja, hogy a hagyma habozzon rajta. Ha a medvehagyma kész, adjuk hozzá az apróra vágott sonkát, és enyhén pirítsuk meg.
2 Adja hozzá a fagyasztott borsót a kész hagymához és sonkához, keverje össze és fedje le egy ideig, amíg a borsó fel nem oldódik.
Közben a friss tésztát sós vízben megfőzzük.
3 Ezután adjunk a serpenyőbe Habanero krémet chilis pelyhekkel, sóval, borssal, és keverjünk össze mindent, és hagyjuk egy ideig főni, mielőtt a krém a keverékkel besűrűsödik.
4 Amint a krém sűrűsödni kezd, adjunk hozzá egy kis gombóc tészta vizet a serpenyőbe, keverjük össze és azonnal adjuk hozzá az összes tésztát. Nem kell önteni őket, de egyenesen a vízből kiviheti a serpenyőbe. Tartsa a serpenyőt körülbelül közepes lángerősség mellett.
5 Alaposan és alaposan keverje össze, és adja hozzá a durvára reszelt sajtot. Keverés közben a folyadék egy részének még bele kell áznia a tésztába, és gyönyörűen krémes és vastag keveréket fog létrehozni.
6 Ha kissé folyékonyabb, növelje a lángot, és hagyja kissé megpárolni. De ha nagyon sűrű, adjon hozzá még egy kis vizet a tésztából, és mindent alaposan keverjen össze újra.
7 Az elkészültet azonnal tálaljuk. Megszórjuk borsócsírával, vékonyra felszeletelt retekkel és egy kis Habanero-pelyhével.
- Használt chili
- 1 lžíčka Habanero pehely
- Összetevők
- 2 lžíce oliva olaj
- 2 medvehagyma
- 100 g Fekete-erdei sonka
- 150 g fagyott borsó
- 250 ml 33% tejfel
- ½ lžičky só, borsó
- 250 g reszelt sajt
- 500 g friss tészta
- borsócsíra
- egy kisebb csomó retek
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 30 min