
Módszer
1 A megmosott Hokkaidó tököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Amint aranyszínűvé válik, adjuk hozzá a fokhagymadarabokat, és hagyjuk egy ideig illatosodni. Ezután gyorsan beletesszük a tökkockákat az edénybe, felöntjük vízzel, sózzuk, és mindent felforralunk.
Közben elkészítjük a gombát és a szalonnát.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és hozzáadjuk az apróra vágott gombát, amit a vajban aranyszínűre pirítunk.
A bacont sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200°C-os sütőben megsütjük. Addig sütjük, amíg a bacon meg nem sül és aranybarnára sül.
Amikor a sütőtök megfőtt, hozzáadjuk a körte lekvárt és az Isot-ot, és botmixerrel össze össze keverjük az egészet. Alternatív megoldásként vegye ki a folyadék egy részét az edényből a keverés előtt, majd adjon hozzá még többet, hogy elérje a kívánt szószvastagságot. A kész szószt félretesszük.
Főzzük ki a tésztát az utasítás szerint. A kifőtt tésztát azonnal összekeverjük a szósszal. Sült gombával, sült szalonnadarabokkal, friss kakukkfűvel és körtével, valamint Isot lekvárral tálaljuk.
- Használt chilli
- 100 g körte lekvár Isot chillivel
- Összetevők
- 500 g Hokkaidó tök hámozott
- hagyma
- gerezd fokhagyma
- 4 kanál oliva olaj
- 400 ml víz
- só
- 100 ml 12% tejszín
- Végére
- 250 g krémes gomba
- 50 g vaj
- só
- 100 g szalonna
- friss kakukkfű
- 500 g friss tészta
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 45 min
- Főzés ideje 45 min