
Módszer
1 A hokkaido tököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hokkaidót nem kell hámozni, a héja gyönyörűen megpuhul sütés közben. A sütőtökkockákat tepsibe vagy tepsibe tesszük, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Süssük őket puhára, körülbelül 40 percig.
A megsült sütőtököt botmixerrel pürésítjük. Hagyja a kész pürét teljesen kihűlni, és ideális esetben egy éjszakán át a hűtőszekrényben. Így könnyebb lesz a gnocchi tésztával dolgozni.
A gnocchihoz készítsd el a hűtőből kihűlt sütőtökpürét, adj hozzá apróra vágott kakukkfüvet, sót, Pasilla chillit és tönköly teljes kiőrlésű lisztet. A keverékből nem ragadós tésztát készítünk. A tésztát két részre osztjuk és hengerre tekerjük. Ezután késsel vágja fel az egyes gnocchikat. Villával még megnyomhatod. A kész gnocchit sós, forrásban lévő vízben két percig főzzük, majd félretesszük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket, ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát és hagyjuk, hogy a serpenyőben illatosodjon, de csak egy ideig, megkeserítheti. Ezután hozzáadjuk a sütőtök gnocchit a serpenyőhöz, és enyhén aranybarnára pirítjuk. A kész gnocchit tegyük félre, öntsünk egy kanál olajat a serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a csirkeszeleteket. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, és a sütőtök gnocchival együtt tálaljuk. Mindent megszórunk parmezánforgáccsal, friss kakukkfűvel és zsályával.
- Összetevők
- kiskanál Pasilla chilli por
- Sütőtök püré
- Hokkaidó tök
- só
- tök olaj
- Sütőtök gnocchi
- 300 g sütőtök püré
- egy szál kakukkfű
- kiskanál só
- 120 g tönköly teljes kiőrlésű liszt
- Végére
- 500 g csirkemell
- 50 g vaj
- kanál olivaolaj
- gerezd fokhagyma
- só, bors
- Parmezán forgács
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 60 min
- Főzés ideje 40 min