Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Török tojás

Török tojás

Módszer

1 Adjuk hozzá a joghurtot és a zúzott fokhagymát a tálba. Kézzel habverővel körülbelül 10 másodpercig keverjük a hozzávalókat. A tojás tálalásáig a joghurtot félretesszük szobahőmérsékleten.
2 Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és addig főzzük, amíg világos beurre noisette nem kapunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a chili pehelyt, és óvatosan keverjük össze a serpenyővel, és hagyjuk, hogy a chili pehely egy kicsit megroppanjon. Hozzákeverjük az olívaolajat és az apróra vágott kaprot. Félretesszük, ismét szobahőmérsékleten.
3 Egy nagy fazékban enyhén felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk az ecetet. A tojásokat vízbe tesszük, és úgy főzzük, ahogy szeretjük - amikor tojást főzünk, soha nem teszünk sót a vízbe, akkor a tojás megreped.
4 Tálaláskor ¾ joghurtot felmelegített tálakba osztunk. Mindegyik tálba tegyünk 2 főtt tojást, majd a tojások tetejére adjuk a joghurt maradékát. A tetejét megszórjuk kaporral és petrezselyemmel, majd ráöntjük a chilis vajat. Azonnal tálaljuk.
  • Használt chilli
  • 1 teakanál Isot granulátum
  • Összetevők
  • 8 db tojás
  • 1 db késsel zúzott fokhagyma
  • 300 g görög joghurt
  • 50 g vaj
  • 50 ml Szűz oliva olaj
  • 2 db szál petrezselyem
  • 100 ml fehér ecet
  • 1 kanál tépett kapor
  • 1 kanál petrezselymet durvára vágva
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 10 min
  • Főzés ideje 20 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz