
Módszer
1 Adjuk hozzá a joghurtot és a zúzott fokhagymát a tálba. Kézzel habverővel körülbelül 10 másodpercig keverjük a hozzávalókat. A tojás tálalásáig a joghurtot félretesszük szobahőmérsékleten.
2 Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és addig főzzük, amíg világos beurre noisette nem kapunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a chili pehelyt, és óvatosan keverjük össze a serpenyővel, és hagyjuk, hogy a chili pehely egy kicsit megroppanjon. Hozzákeverjük az olívaolajat és az apróra vágott kaprot. Félretesszük, ismét szobahőmérsékleten.
3 Egy nagy fazékban enyhén felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk az ecetet. A tojásokat vízbe tesszük, és úgy főzzük, ahogy szeretjük - amikor tojást főzünk, soha nem teszünk sót a vízbe, akkor a tojás megreped.
4 Tálaláskor ¾ joghurtot felmelegített tálakba osztunk. Mindegyik tálba tegyünk 2 főtt tojást, majd a tojások tetejére adjuk a joghurt maradékát. A tetejét megszórjuk kaporral és petrezselyemmel, majd ráöntjük a chilis vajat. Azonnal tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 teakanál Isot granulátum
- Összetevők
- 8 db tojás
- 1 db késsel zúzott fokhagyma
- 300 g görög joghurt
- 50 g vaj
- 50 ml Szűz oliva olaj
- 2 db szál petrezselyem
- 100 ml fehér ecet
- 1 kanál tépett kapor
- 1 kanál petrezselymet durvára vágva
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 10 min
- Főzés ideje 20 min