Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Tojáslikőr

Tojáslikőr

Módszer

1 Egy nagyobb hőálló tálba tedd a porcukrot, a tojássárgákat, a salkót, a vaníliás bourbont és a Red Jalapeno chilli port. Az egészet alaposan összekeverjük és sűrű krémes habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a rumot, és újra alaposan összekeverjük.
2 A kész likőrkeveréket egy edénybe tesszük forró víz fölé. Az elegyet meleg fürdő felett kb. 75 °C hőmérsékletre melegítjük, folyamatos keverés közben. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, és ellenőrizzük a keverék és az edényben lévő víz hőmérsékletét. Az edényben lévő víz nem forrhat fel teljesen, hogy a tojások ne kezdjenek el forrni, és ne kezdjenek megalvadni a likőrben. A keverés és a hőmérséklet emelése közben a keverék sűrűsödni kezd. Amikor elérte a kívánt hőmérsékletet, vegye ki a tálat a forró vízből, és hagyja kihűlni a kész likőrt. Időnként keverjük meg vele, hogy ne képződjenek héjak a felületén. A kész likőrt tedd (ideális esetben sterilizált) poharakba, és tárold a hűtőben. Ez 3 hónapig tart. Minél tovább hagyod pihenni, annál jobb lesz az íze.
  • Használt chili
  • 1 kiskanál Red Jalapeno por
  • Összetevők
  • 80 g porcukor
  • 4 sárgája
  • 400 g hagyományos salko
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 200 g 33% tejszín
  • 300 ml rum
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 20 min
  • Főzés ideje 30 min

Video

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz