
Módszer
1 Egy nagyobb hőálló tálba tedd a porcukrot, a tojássárgákat, a salkót, a vaníliás bourbont és a Red Jalapeno chilli port. Az egészet alaposan összekeverjük és sűrű krémes habbá verjük.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a rumot, és újra alaposan összekeverjük.
2 A kész likőrkeveréket egy edénybe tesszük forró víz fölé. Az elegyet meleg fürdő felett kb. 75 °C hőmérsékletre melegítjük, folyamatos keverés közben. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, és ellenőrizzük a keverék és az edényben lévő víz hőmérsékletét. Az edényben lévő víz nem forrhat fel teljesen, hogy a tojások ne kezdjenek el forrni, és ne kezdjenek megalvadni a likőrben.
A keverés és a hőmérséklet emelése közben a keverék sűrűsödni kezd.
Amikor elérte a kívánt hőmérsékletet, vegye ki a tálat a forró vízből, és hagyja kihűlni a kész likőrt. Időnként keverjük meg vele, hogy ne képződjenek héjak a felületén.
A kész likőrt tedd (ideális esetben sterilizált) poharakba, és tárold a hűtőben. Ez 3 hónapig tart. Minél tovább hagyod pihenni, annál jobb lesz az íze.
- Használt chili
- 1 kiskanál Red Jalapeno por
- Összetevők
- 80 g porcukor
- 4 sárgája
- 400 g hagyományos salko
- 2 kiskanál vaníliakivonat
- 200 g 33% tejszín
- 300 ml rum
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 30 min