Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Töltött paradicsom

Töltött paradicsom

Módszer

1 A bulgurt felöntjük 200 ml forró vízzel, picit sózzuk és állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk. Egy kanál segítségével kanalazzuk ki a paradicsom héját, és tegyük bele a tepsibe, ahol a paradicsomot sütjük. Egy tálban keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy kanál durva mustárt Scorpion Moruga chilivel és egy kanál Red Jalapeño chili pépet. Mindent alaposan összekeverünk. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, a kész bulgurt, sózzuk, borsozzuk a keverékhez, majd keverjük újra alaposan. Az összes paradicsomot megtöltjük a kész keverékkel, rátesszük a levágott tetejét és betesszük a sütőbe. Süssük a paradicsomot 180 °C-on legalább 1,5 órán keresztül. Még tovább is sütheti őket, az ízük kifejezettebb lesz. Ha tovább szeretné sütni a paradicsomot, süssük alacsonyabb hőmérsékleten, kb. 160 °C-on. A kész paradicsomot sütés után azonnal tálaljuk. Előételként vagy főételként is tálalhatjuk. A fűszernövényes bagettet egyszerűen úgy készítheti el, hogy a szeleteket kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítja. Helyezzen egy darab vajat a még forró bagettekre, és vonja be őket apróra vágott fűszernövények keverékével. Sózzuk és azonnal paradicsommal tálaljuk.
  • Használt chilli
  • 1 kanál durva szemű mustár Scorpion Moruga chillivel
  • 1 kanál Red Jalapeño chilli mash
  • Összetevők
  • 16 nagy paradicsom
  • 500 g darált marhahús
  • 100 g bulgur
  • hagyma
  • egy marék apróra vágott petrezselymet
  • 60 g Parmareggio reggiano sajt
  • só, bors
  • A bagettára
  • 2 bagett
  • vaj
  • apróra vágott fűszernövények (kakukkfű, oregánó, metélőhagyma)
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 90 min

GYORS SZÁLLÍTÁS

24 órán belül kiszállítjuk

200 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

20 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz