
Módszer
1 A bulgurt felöntjük 200 ml forró vízzel, picit sózzuk és állni hagyjuk.
A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk. Egy kanál segítségével kanalazzuk ki a paradicsom héját, és tegyük bele a tepsibe, ahol a paradicsomot sütjük.
Egy tálban keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az apróra vágott petrezselymet, egy kanál durva mustárt Scorpion Moruga chilivel és egy kanál Red Jalapeño chili pépet.
Mindent alaposan összekeverünk. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, a kész bulgurt, sózzuk, borsozzuk a keverékhez, majd keverjük újra alaposan.
Az összes paradicsomot megtöltjük a kész keverékkel, rátesszük a levágott tetejét és betesszük a sütőbe.
Süssük a paradicsomot 180 °C-on legalább 1,5 órán keresztül. Még tovább is sütheti őket, az ízük kifejezettebb lesz. Ha tovább szeretné sütni a paradicsomot, süssük alacsonyabb hőmérsékleten, kb. 160 °C-on.
A kész paradicsomot sütés után azonnal tálaljuk. Előételként vagy főételként is tálalhatjuk.
A fűszernövényes bagettet egyszerűen úgy készítheti el, hogy a szeleteket kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítja. Helyezzen egy darab vajat a még forró bagettekre, és vonja be őket apróra vágott fűszernövények keverékével. Sózzuk és azonnal paradicsommal tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 kanál durva szemű mustár Scorpion Moruga chillivel
- 1 kanál Red Jalapeño chilli mash
- Összetevők
- 16 nagy paradicsom
- 500 g darált marhahús
- 100 g bulgur
- hagyma
- egy marék apróra vágott petrezselymet
- 60 g Parmareggio reggiano sajt
- só, bors
- A bagettára
- 2 bagett
- vaj
- apróra vágott fűszernövények (kakukkfű, oregánó, metélőhagyma)
- só
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 90 min