
Módszer
1 Egy nagy serpenyőben olajat megforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és puhára pirítjuk. Adjuk hozzá és keverjük össze a chilit és a sót. Körülbelül egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
2 Kb. 20 percig lefedve pároljuk, amíg a paradicsom megpuhul és paradicsom szósz lesz. Néha megkeverjük.
3 Adjuk hozzá a felszeletelt édesburgonyát, és főzzük még néhány percig.
4 Felöntjük vízzel, felforraljuk, és csökkentjük a hőfokot, hogy lassan főzhessük az édesburgonyát.
5 Ha az édesburgonya megpuhult, keverjük hozzá a csicseriborsót és a spenótot. Fűszerezzük ízlés szerint, és főzzük még néhány percig, amíg a spenót megpirul.
6 Azonnal tálaljuk rizzsel, vagy használjuk köretként.
- Használt chilli paprika
- 1-11/2 teakanál Trinidad Scorpion Moruga por
- Összetevők
- 3-4 kanál növényi olaj
- 1 db hagyma (finomra vágva)
- 1-3 gerezd fokhagyma
- 400 g szeletelt paradicsomkonzerv
- 4 db közepes méretű édesburgonya
- 400 g csicseriborsó
- 200 ml víz
- 1 csipet friss spenót
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 10 min
- Főzés ideje 35 min