
Módszer
1 A sütőt előmelegítjük 160 ˚C-ra. Megmossuk a bordákat, és helyezze a tepsibe. Adjuk hozzá a húslevest, a szójaszószt, a halszószt, a chiliport, a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Fordítsa meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé nézzen. A tepsit alaposan letakarjuk alufóliával, és 1,5-2 órán át sütjük.
2 Közben elkészítjük a szószt. Egy lábosban forraljuk fel az ecetet és a barna cukrot. 10 percig főzzük, amíg a térfogat csökken, és buborékok kezdenek képződni. Adjuk hozzá a húslevest, a chili pehelyet, a hal mártást és a szója mártást. Folyamatos keverés mellett újra felforraljuk.
3 Tegye a kukoricakeményítőt egy csészébe, és adjon hozzá 3 evőkanál vizet. Addig keverjük, amíg a keményítő fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a szószhoz. Jól összekeverjük, és addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik (kb. 2 perc). Kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük (a szósz legyen inkább édes, mint savanyú, enyhén fűszeres és kellemesen sós). Az édesség kedvéért adjunk hozzá szója mártást; ha a szósz nem elég sós vagy hiányzik belőle több íz, adjunk hozzá halszószt; ha csípősebben akarjuk a szószt, adjunk hozzá még chilit.
4 Ha a sertésbordák megpuhultak, vegyük ki a sütőből, és óvatosan öntsük le a lé nagy részét. Kb. 2-3 evőkanál levet, hagymát és fokhagymát hagyjunk a tepsiben. Fordítsa meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal felfelé nézzen. Felöntjük a szósszal és jázmin rizzsel tálaljuk.
5 Díszíthetjük apróra vágott friss hagymával.
- Használt chilli
- 1 teakanál trinidad scorpion moruga por
- Összetevők
- 1,5 kg sertésborda
- 350 ml húsleves
- 2 kanál szója mártás
- 1 kanál hal szósz
- 40 g kockára vágott hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- Mártásra kell
- 100 g barna cukor
- 1 kanál trinidad scorpion moruga pehely
- 1 kanál szója mártás
- 1 kanál hal mártás
- 3 kanál kukoricakeményítő
- 1/2 pohár rizsecet
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 10 min
- Főzés ideje 120 min