Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

-20 %
Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Folyékony eredeti chilli mash aromatikus friss Trinidad Scorpion Moruga paprikából, amelynek rendkívüli élessége fokozatosan fejlődik és még sokáig gyötrődhet.  Ha betartja azt a szabályt, hogy minél erősebb, annál jobb, a Scorpion Moruga chilli paprika mash pont az Ön számára készült.

Összetevők Trinidad Scorpion Moruga chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 6
SHU mértékegység 2 000 000
Származás Peru
Standard ár: 3 290 Ft
Ár a 1 db értékben: 2 632 Ft
Ajándék
Raktáron Szállítjuk Aug 01.02.2023
Leírás

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Harcolj a második legcsípősebb paprikával a világon! 

2 millió Scoville SHU-n túl zsebkendővel és tejjel bélelt út vezet a chilli paprika világában. Vagy legalább a Trinidad Scorpion Moruga extra csípős karibi paprika fogyasztásához ilyen tartozékot ajánlunk. Már csak a skorpió szó sem tesz jó hírt a chilli paprika kezdőknek. Az extra csípős chilli felhasználóknak azonban azt mondjuk: "Bátran, de óvatosan!"

Valójában hosszú és nehéz paprika neve mögött Morouga város neve található, amely a karibi Trinidad szigeten van, amely Tobago szigetével együtt szigetországot alkot. Innen származik ez a paprika típus.

2012-ben a Chile Pepper Institute (Új-Mexikói Állami Egyetem pártja) megerősítette, hogy ez valóban a világ legerősebb paprika és elsőként lépi túl a Scoville 2.000.000 SHU-szintet. Sajnos a Guinness-rekordok könyve nem jelentette be ezt a paprikát, és hivatalosan soha nem hagyta jóvá a legerősebbek között és aztán egy évvel később megszületett a Carolina Reaper típus, amely továbbra is vezető legcsípősebb paprika a világon.

10 Habanero paprika egyben

A Moruga Scorpion chilli paprika mérete kb mint egy golflabda, ráncos felülettel és narancsvörös színnel rendelkezik. Hiányzik a hosszúkás hegyes vége (farok) is, amely a világ legcsípősebb chilli paprikákat jellemzi. Csípősség a 1 200 000 SHU-n kezdődik ennél a típusnál és eléri a maximális 2 500 000 SHU-ig. Egyszerűen megfelel csak a profi chilli műértőknek. 

Virág-gyümölcsös ízük és nagyon aromatikus illata van. A csípősség fokozatosan fejlődik a chilli paprika fogyasztása után, és viszonylag sokáig tart. Ebből a szempontból ismert Paul Bosland, a Mexikói Pepper Intézet Institute nyilatkozata, aki azt mondta: "Harapsz egyet, és ez nem tűnik olyan rossznak. De aztán elkezdődik. Az égés fokozatosan erősebb és erősebb. brutális." Megbízható hogy a Moruga Scorpion chilli egyszerűen nem hagy el.

Trinidad Scorpion Moruga a konyhában

Használhatja a paprikát egészben, paszta vagy püré formájában, sok főtt, hideg étel és mash alapanyaga. Extra kiváló a csípős csirkeszárnyak és egyéb grill hús finomságok számára. Édes virágos ízének köszönhetően minden édes-forró mártáshoz és ételhez alkalmas.

Emlékezni kell arra, hogy a Trinidad Scorpion Moruga körülbelül 10x élesebb, mint a Habanero chilli paprika. Tehát figyelni kell a túladagolásra.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz