Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Folyékony eredeti chilli mash aromatikus friss Trinidad Scorpion Moruga paprikából, amelynek rendkívüli élessége fokozatosan fejlődik és még sokáig gyötrődhet.  Ha betartja azt a szabályt, hogy minél erősebb, annál jobb, a Scorpion Moruga chilli paprika mash pont az Ön számára készült.

Összetevők Trinidad Scorpion Moruga chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 6
SHU mértékegység 2 000 000
Származás Peru
Ár a 1 db értékben: 3 290 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Harcolj a második legcsípősebb paprikával a világon! 

2 millió Scoville SHU-n túl zsebkendővel és tejjel bélelt út vezet a chilli paprika világában. Vagy legalább a Trinidad Scorpion Moruga extra csípős karibi paprika fogyasztásához ilyen tartozékot ajánlunk. Már csak a skorpió szó sem tesz jó hírt a chilli paprika kezdőknek. Az extra csípős chilli felhasználóknak azonban azt mondjuk: "Bátran, de óvatosan!"

Valójában hosszú és nehéz paprika neve mögött Morouga város neve található, amely a karibi Trinidad szigeten van, amely Tobago szigetével együtt szigetországot alkot. Innen származik ez a paprika típus.

2012-ben a Chile Pepper Institute (Új-Mexikói Állami Egyetem pártja) megerősítette, hogy ez valóban a világ legerősebb paprika és elsőként lépi túl a Scoville 2.000.000 SHU-szintet. Sajnos a Guinness-rekordok könyve nem jelentette be ezt a paprikát, és hivatalosan soha nem hagyta jóvá a legerősebbek között és aztán egy évvel később megszületett a Carolina Reaper típus, amely továbbra is vezető legcsípősebb paprika a világon.

10 Habanero paprika egyben

A Moruga Scorpion chilli paprika mérete kb mint egy golflabda, ráncos felülettel és narancsvörös színnel rendelkezik. Hiányzik a hosszúkás hegyes vége (farok) is, amely a világ legcsípősebb chilli paprikákat jellemzi. Csípősség a 1 200 000 SHU-n kezdődik ennél a típusnál és eléri a maximális 2 500 000 SHU-ig. Egyszerűen megfelel csak a profi chilli műértőknek. 

Virág-gyümölcsös ízük és nagyon aromatikus illata van. A csípősség fokozatosan fejlődik a chilli paprika fogyasztása után, és viszonylag sokáig tart. Ebből a szempontból ismert Paul Bosland, a Mexikói Pepper Intézet Institute nyilatkozata, aki azt mondta: "Harapsz egyet, és ez nem tűnik olyan rossznak. De aztán elkezdődik. Az égés fokozatosan erősebb és erősebb. brutális." Megbízható hogy a Moruga Scorpion chilli egyszerűen nem hagy el.

Trinidad Scorpion Moruga a konyhában

Használhatja a paprikát egészben, paszta vagy püré formájában, sok főtt, hideg étel és mash alapanyaga. Extra kiváló a csípős csirkeszárnyak és egyéb grill hús finomságok számára. Édes virágos ízének köszönhetően minden édes-forró mártáshoz és ételhez alkalmas.

Emlékezni kell arra, hogy a Trinidad Scorpion Moruga körülbelül 10x élesebb, mint a Habanero chilli paprika. Tehát figyelni kell a túladagolásra.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz