Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Wiri Wiri chilli egészben szárítva 10 g

Wiri Wiri chilli egészben szárítva 10 g

A Wiri Wiri paprika maga a cseresznye – ha nem is a tortát díszítő tejszínhabon – de minden sós és édes étel ékeként. Rendkívüli csípősségével remek bizonyítékot szolgáltat arra, hogy még a legkisebb paprikákat sem kel félteni, ráadásul hatalmas ereje mellé különleges, savanykásan gyümölcsös íz is párosul. Kiválóan kombinálható különféle ázsiai alapanyagokkal, trópusi gyümölcsökkel és sajtokkal is.

Összetevők Wiri Wiri chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 3
SHU mértékegység 150 000
Származás Ecuador
Ár a 1 db értékben: 1 190 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Wiri Wiri chilli egészben szárítva 10 g

Guyanai cseresznye, amelyben van erő

A Wiri Wiri chili paprika Guyana délkeleti részéből származik, és az a bátor felfedező, aki az esőerdők mélyére hatolva elsőként belébotlott és megkóstolta, alaposan meglepődhetett. A cseresznyére, vagy más édes bogyósgyümölcsre emlékeztető kis piros golyócskák ugyanis nemcsak meglehetősen csípősek, hanem igen különleges ízzel is vannak megáldva. Nem csoda hát, hogy otthon, Guyanában a Wiri Wiri nagyon népszerűvé vált és kivívta a helyét a helyi piacokon és a helyi gasztronómiában is. A világ más részein olykor (Little) Cherry Bomb, Hot Cherry Peppers vagy Bird Cherry Pepper néven is rábukkanhatunk.

Kis golyócskák, meggyőző erő

A Wiri Wiri (ejtsd: „weer-ee”) egy újabb csodás példa arra, hogy még a legkisebb paprikákban is hatalmas erő rejtőzhet. Körülbelül 100 000 és 350 000 SHU közötti csípősségével a trópusi Habanero vagy a Scotch Bonnet magasságait ostromolja. Talán nem éget lyukat a nyelvünkbe, de azért elég szép munkát végez. Erről könnyedén meggyőződhetünk, amint a szánkba vesszük. Kiváló és kellemesen gyümölcsös ízében a savanykásabb, érett paradicsomra emlékeztető tónusok dominálnak. 

A kis bogyók átmérője maximum 1,5 cm körül mozog. Felfelé ágaskodva, bokrokon nőnek, amelyek rendszerint igen bőséges termést hoznak. Az érés folyamata során a kezdeti zöld golyócskák fokozatosan narancssárgává. majd tűzvörössé válnak – ebben a formájukban a legcsípősebbek.

A Wiri Wiri használata a konyhában

Ha őshazájában, Guyanában kérdeznénk meg valakit a Wiri Wiri paprika ideális felhasználásáról, nagy valószínűséggel azt a választ kapnánk, hogy nyugodtan tegyük csak bele mindenbe. Reggeli, ebéd, vacsora, egyre megy. Ha jobban belegondolunk: miért is ne? Gyümölcsös, savanykás íze mindenféle édes, sós és pikáns fűszerezésű ételhez jól illik. A Wiri Wiri példának okáért kiválóan passzol a sajtokhoz, a paradicsomhoz, a szójaszószhoz, a mangóhoz és más trópusi gyümölcsökhöz. Ezért kiválóan használható gyümölcsdesszertekhez, szószokhoz és grillhúsokhoz készült chutney-khoz, vagy a számtalan ázsiai ételhez, amelyekben a csípős és savanyú összetevők fontos szerepet játszanak.

Akkor sem követhetünk el nagy hibát, ha levesekhez (különösen a paradicsomos-zöldséges alappal mutat jól), húsételekhez, vagy különféle mártogatósokhoz és páclevekhez adagoljuk. Hideg chili szószok készítésekor nagyon jól illik a hagymához, fokhagymához, friss gyömbérhez, mézhez, dijoni mustárhoz vagy a már említett szójaszószhoz és trópusi gyümölcsökhöz, például a mangóhoz vagy az ananászhoz. 

A szárított Wiri Wiri paprikát használhatjuk egészben (kb. 10 perc kell ahhoz, hogy megpuhuljon), vagy főzés előtt be is áztathatjuk. Forró vízbe téve hamar megszívja magát, ezt követően betehetjük egészben is az ételekbe, vagy felapríthatjuk, esetleg kifacsarhatjuk. Az adagolás során azonban semmiképp se hagyjuk magunkat megtéveszteni az apró méretek által, kezdetben inkább kisebb mennyiséggel kísérletezzünk. A kevésbé tapasztalt chili-mestereket könnyedén meglepheti a csípősségük. 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz