Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Yidu chilli egész szárított 30 g

Yidu chilli egész szárított 30 g

Milyen ízű az umami chilli formájában? A válasz az enyhén csípős Yidu paprikában rejlik. A jelentősen intenzív gyümölcsös jegyek mellett az aszalt paradicsom érintésével, az úgynevezett ötödik ízükről is ismertek, amely hosszan tartó kellemes érzést kelt a szájban, és serkenti az étvágyat. Röviden: egy falat soha nem lesz elég a szárított Yiduval. Ráadásul gyönyörű piros színt adnak az ételeknek, így a közönséges pirospaprika nem fog belevágni a konyhába.

Összetevők Yidu chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 8 000
Származás Kína
Ár a 1 db értékben: 790 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.04.2024
Leírás

Yidu chilli egész szárított 30 g

Kínai paprika mexikói hangulattal

Az Yidu paprika az azonos nevű kínai régióból származik. Itt olyan területen termesztik, ahol minden évszak váltakozik. Egyedülálló érdekes ízüknek és enyhe melegüknek köszönhetően a forró és esős nyár folyamán érik, és az ősz beköszöntével szüretelik. Gyakran mondják, hogy Mexikóból hozták Kínába, mert formájuk, méretük és nagyon alacsony hőfokuk sokakban ennek a közép-amerikai országnak a tipikus paprikájára emlékeztet.

Enyhén csípős chilli umami ízzel

A sötétvörös-lila színes Yidu gyümölcsök vastagabb, fényes héjúak és 8-10 cm hosszúra nőnek. Bár nem annyira ismertek, mint más fajok, nagyon népszerűek szerte a világon. Egyesek számára nagyon enyhe, 2500-8000 SHU-t is elérő élessége miatt remek chilli, másoknak érdekes és ízét tekintve szokatlan alapanyag. Erős gyümölcsös jegyek, egy kis szárított paradicsommal és enyhén füstös aromával ismerhetők fel benne. A legfontosabb azonban az umami íze, amelyet a japán gasztronómia szerint az ötödik, nagyon intenzív és egyedi ízként ír le. A Yidu tehát azon paprikák közé tartozik, amelyek kellemes, hosszan tartó érzetet hagynak a szájban, és serkentik az étvágyat. Tehát ha azt szeretné, hogy vendégei mindig különleges ízűek legyenek, és szeretne visszatérni, akkor tegye ezt a paprikát az ételeibe. Kellemesen meg fog lepődni.

Yidu használat a konyhában

A mexikói és ázsiai konyhában az Yidu ideális paprikának számít hideg chilli szószok, pácok, pörköltek, hús- és zöldséges serpenyők készítéséhez is. Használat előtt célszerű a szárított Yidát rehidratálni és néhány tíz percre forró vízbe áztatni, vagy 1-2 cm-es darabokra vágni és legalább 30 percig párolni. Az íz fokozása érdekében a hőkezelés előtt egy forró serpenyőben, kevés olajon is rövid ideig megsüthetjük őket (elég néhány másodperc mindkét oldalon).

Másik előnyük, hogy magas színező képességgel rendelkeznek, és gyönyörű piros színt adnak az ételnek. Javasoljuk, hogy próbálja ki a klasszikus piros paprika fűszeresebb és érdekesebb változatát. Klasszikus gulyásban is kiváló lesz. Az ételekben az Yidu nagyon jól párosítható olyan összetevőkkel, mint a bárányhús, a paprika, a szárított paradicsom, a szecsuáni paprika, a padlizsán, a garnéla vagy a rizs. Ázsiában ízesített chili olajok készítésére is népszerűek.

GYORS SZÁLLÍTÁS

24 órán belül kiszállítjuk

200 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

20 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz